Pinksteren en ballonnen

Na de dienst van Pinksteren zullen we geen ballonnen meer oplaten, omdat meer en meer blijkt dat dit belastend is voor de natuur. De gevolgen voor dieren zijn verschrikkelijk. Ze raken verstrikt in de linten en de ballonresten worden in magen van bijvoorbeeld de Noordse stormvogel teruggevonden. Hoewel het rubber van de ballon zelf – anders dan de plastic touwtjes en ventielen – in principe wel vergaat, kan dat enkele jaren duren. Ook de zgn. wensballonnen en biologisch afbreekbare ballonnen brengen schade toe aan het milieu. En wat te denken van de 'plastic soep'?
Ons standpunt is, dat we de taak hebben om goed om te gaan met onze aarde en dat we die niet nog eens extra moeten belasten met de schadelijke gevolgen van een dergelijke ballonnengroet, hoe mooi de gedachte ook mag zijn.
Voor meer informatie, zie o.a. http://www.dieballongaatnietop.nl/ of googlet u eens eens op ‘ballon en milieu’.

Na de dienst van afgelopen zondag heeft de commissie erediensten een uitnodiging uitgereikt voor een andere activiteit, die we van harte bij u aanbevelen. Heeft u deze gemist, kunt ook komende zondag nog in het bezit komen van deze brief.